úterý 16. srpna 2011

Kontakty, č. 2

Tak jsem se tu už pořádně zabydlel, navázal spoustu nových kontaktů, spřátelil se spoustou lidí z celého světa (jenom s těma švédama ještě pořád nic moc, ale to snad přijde, až s nima začnu mít normální kurzy) a nainstaloval na počítač nové programy.

Na blog mám zatím většinou kladnou odezvu, ale je mi jasné, že tam nenapíšu všechno, co chcete vědět. Tak tedy jak mě kontaktovat:

Po Internetu
Tohle je asi nejlepší způsob, protože tu mám připojení 100/10 Mbit/s (pro ty méně technicky vzdělané - to je asi jako kdybych řekl, že jezdím ve Ferrari). A který program tedy použít?
1) E-mail Můžete použít primární Zaverka.j [at] seznam.cz nebo sekundární Zaverka.j [at] gmail.com. Můžete využít i jeden ze školních e-mailů: zaverjak [at] fit.cvut.cz (ČVUT), xzavj15 [at] vse.cz (VŠE, ale tam budu mít od září přerušené studium, tak se k němu nemusím dostat) nebo zaverka [at] kth.se (KTH).
2) ICQ Moje číslo je 292 400 725. Na ICQ jsem skutečně velmi často. ICQ podporuje audio- i videohovory, takže mi přes ICQ můžete i zavolat.
3) Live Messenger Pro ty kdo netrpí averzí k produktům společnosti Microsoft, tak moje Windows Live ID je Zaverka.j [at] seznam.cz (zaměňte [at] za @). WLM podporuje také audio a video hovory.
4) Skype Klasický Skype pro volání přes Internet. Moje Skype jméno je jakubzav nebo můžete použít e-mail (Zaverka [at] seznam.cz)
Výše uvedené programy se funkčností téměř neliší, všechny 3 umožňují psát zprávy a zprostředkovávat jak audio, tak videohovory. Live Messenger umožňuje i konference, takže si můžeme volat více lidí najednou. Navíc je vše ZDARMA.

Telefonicky
Kdo je technologický dinosaurus a nemůže si vybrat z pěti e-mailových adres a třech komunikačních programů, tak mám dvě telefonní čísla:
5) Švédské telefonní číslo (primární): (+46) 076 069 2542. Mobil nosím vždy s sebou, takže pokud něco skutečně hoří a nejsem on-line, tak použijte tento.
6) České telefonní číslo (sekundární): (+420) 723 639 363. Pro ty, kdo trvají na tom, že mi budou volat, tak použijte české číslo. Vyjde vás to levněji, ale mě to také stojí nějaké peníze. Mobil ale nenosím s sebou, takže se mi třeba nedovoláte, až budu večer někde pařit nebo odjedu na výlet. Navíc na tom mobilu nejsou navenek vidět nepřijaté hovory, takže nevím, jestli mi někdo nevolal, dokud ho neotevřu.

Pokud mi budete volat (ať už na mobil, nebo přes Internet), tak se prosím neptejte na věci, co jsou napsané zde. Rozzlobí mě to. Spíše mi vyprávějte, jak to vypadá u vás, protože z Česka moc novinek nemám.

7) Poštou
Pokud mi chcete poslat pohled nebo dopis, tak budu moc rád. Adresa je:
Hanstavägen 49-859
Stockholm - Kista
164 53

Takže máte celkem sedm způsobů, jak se mnou navázat kontakt. Už se na vás všechny moc těším.

Žádné komentáře:

Okomentovat