sobota 14. ledna 2012

Zpět ve Stockholmu

Vánoční pauza se vyvedla výborně - po pěti měsících jsem se opět setkal s celou rodinou, všude mě krmili skvělým jídlem a s přítelkyní Věrkou jsme si užili romantický pobyt na horách. Zpět do Stockholmu se mi tudíž trochu nechtělo, ale po příletu pocit zmizel a už se mi zase odtud nechce. Přiletěl jsem v pondělí opět se společností Norwegian. Obnovují flotilu a zrovna jsem chytil nový Boeing 737-800, rok starý. Na ocase měl vyobrazeného norského polárníka Helmera Hanssena.

Hned den poté, v úterý, se konala zkouška z posledního předmětu: Computer Security. Zabrala lehce nad dvě hodiny a připadal mi lehčí, než jaké měly vystavené na webu. Taková zdání ale nejvíc klamou, tak doufám, že mi jednoduchá pouze nepřipadala, ale že také byla. Mezitím jsem dostal známku ze Švédštiny 4: C, s tím jsem spokojen. Takže oficiálně už umím švédsky na B2/C1. Po výletu do Laponska jsem také psal písemku z Compilers and Executions Environments a z ní už také vím výsledek. Na A bylo potřeba 180 bodů a já jich měl... chvíle napětí... 180,25. Tomu se říká efektivní učení.

Nyní si užívám týden volna. No skoro volna, protože se mi opět ozvala spousta zoufalců, že potřebujou doučování / napsat program / vysvětlit něco, takže se neflákám, ale aspoň si tady finančně přilepšuji. Teď o víkendu jsem měl naplánován výlet s kámoškou Kersti a jejíma sourozencema do Sigtuny, ale pár minut před začátkem mi zavolala a zrušila to, prý "family issues". Cítím v nose trochu nachlazení, takže možná ještě že to zrušila. Zítra, pokud bude hezky a nos poleví, bych se chtěl projít po zimním Stockholmu.

Škola mi začíná v úterý a na další semestr jsem si zapsal čtyři předměty: Algorithms and Complexity, Information Visualisation, Advanced course in Human-Computer Interaction a Swedish Society, Culture and Industry in Historical Perspective. Také bych v tom měl napsat diplomku. No vypadá to, že se z nudy šťourat v nose nebudu. Information Visualisation se navíc učí ve švédštině, to to bude dvojnásobně zajímavé.

Žádné komentáře:

Okomentovat